Uacceptable sagsbehandlingstider

På det seneste udvalgsmøde i Miljø og Plan fik medlemmerne på Venstres initiativ en orientering om, hvorfor sagsbehandlingstiderne for byggesager i landzonen har nået en helt uacceptabelt højt niveau. Der går op til et år før sagsbehandlingen overhovedet bliver påbegyndt.

Det betyder i praksis, at en mindre udbygning, som f.eks. en havestue i Herskind eller Hylke tager minimum 15 måneder før byggetilladelsen er klar. Der er pt. ca. 150 ubehandlede sager i bunkerne på Fælleden. (Nogle taler om det som Syltekrukken og folk i byggebranchen sukker, når de hører om et projekt i en mindre landsby i Skanderborg Kommune). En komplet uacceptabel behandling af borgerne i landsbyerne og på landejendommene. Nu er dette store efterslæb ikke nyt, men gradvis eskaleret over de sidste par år. Det er et område, der to gange tidligere har fået tilført ekstra midler. Indstillingen er nok en gang at tilføre området endnu flere midler. Problemet er, at på det tekniske område bliver der i dag allerede tilført store summer. Hvordan disse administreres og prioriteres, kan man som borger og som politiker stille spørgsmål ved, men svar er der ikke mange af. Men f.eks. er der anvendt 1,5 mandeår eller en lille million til en helt unødvendig registrering af badebroer . Hvis det beløb sammen med dem, der nu stases på at tilføre området, havde været anvendt til landzonesager fra starten, havde bunkerne været lettet for de fleste sager allerede

Vi må erkende, at den måde som borgmesteren prioriterer opgaverne på med Skanderborgmodellen som håndbog, er svær at forstå for de af kommunens borgere, der har f.eks. byggesager liggende og vente i Skanderborg Kommune.

Det kan og vil Venstre gøre bedre.

Med venlig hilsen

Peder Porse
Claus Bloch